Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

tisdag, oktober 09, 2012

Att ha kronisk sjukdom-mano depressiv sjukdom

Lyssnade på tendens där Arvid Lagercrantz berättar om att leva med bipolär eller manodepressiv sjukdom. Lyssna: Tendens Samtalet: Jag vägrade erkänna att jag var sjuk 20121009 11:03

Ljudet finns kvar bara en kort tid, dock kan man läsa ett ">utförligt reportage på SR.
Programmet ger en värdefull insikt i hur det är att leva med allvarlig psykisk sjukdom samtidigt som det också talar om att man mycket väl kan fungera väl i samhället och ge värdefulla bidrag. Kanske har hans namn bidragit till att det fungerat, vilket man talar om i programmet, men att ha ett känt namn är ingen garanti vilket några av hans syskons liv och sjukdom visar. Oberoende av förutsättningarna är berättelsen om Arvid Lagercrantz liv givande och kan förmedla hopp till de som har en liknande problematik.
Arvid Lagercrantz berättar om insikten om att han kunde förebygga de upprepade skoven då han kom in i medelåldern genom att acceptera att ta förebyggande medicinering. Detta var något som var mycket svårt att komma fram  till men  som ledde till att skoven av mani-depression kunde förebyggas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar