Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

fredag, november 09, 2012

Aubagio-teriflunomid

lo que es bueno para el corazón también es bueno para el cerebro
Aubagio- teriflunomid är den senaste tabletten mot MS och den är godkänd i USA. Den har ganska få biverkningar som är känt hittills men det finns en varning för att den är fosterskadande. Detta beror bland annat på en besläktad substans (leflunomide) har visat sig ha sådana effekter.
Teriflunomid har ungefär samma effektivitet som betainterferon avseende skov.

 På Medscape Education säger Ottawa professorn Freedman att han är övertygad om att det är en effektiv medicin. Man har påvisat effekt i alla studier som gjorts. Det är gjorda tre fas III studier. Det har testats mot CIS / kliniskt isolerat syndrom som kan visa sig vara MS/. Det finns data från mer än åtta år. Det finns en studie med teriflunomid och barn som kommer och det finns också en studie där medicinen kombineras med Copaxone-Freedman medverkar själv i denna- där man visar att de två medlen förstärker varandra och det tycks säkert enligt Freedman.

Teriflunomid kan också tas bort effektivt från kroppen med kolestyramin eller aktivt kol på en vecka.
Trots att effektiviteten inte ligger i Tysabri klass kan alltså teriflunomid vara ett medel att hoppas på från flera utgångspunkter.

det  som är bra för  hjärtat är också bra för hjärnan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar