Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, november 01, 2012

Den roligaste föreläsning om kost jag sett på nätet

4 kommentarer:

 1. Anonym9:42 fm

  Hej Sune! Att leva med en kronisk sjukdom är inte lätt men det du skriver om att det ofta går att göra något åt det i en positiv bemärkelse! Är det inte dax att staten också hjälper de kronisk sjuka att göra något åt det!? Läs det som står på denna länk så förstår du på vilket sätt: http://owndoc.com/lyme/multiple-sclerosis-is-lyme-disease-anatomy-of-a-cover-up/
  Detta är väl inte nonsens! Det är väl inte för kontroversiellt för dig att ta upp detta ämne? Analysera och begrunda! Du är duktig på att framföra detta! En kronisk sjukdom behöver INTE ALLTID förbli kronisk men då behövs stor hjälp av staten! När man är sjuk så är det en befrielse att få en diagnos även om det bara ett namn på ett kroniskt sjukdomstillstånd som man får leva med och med bl.a. statens hjälp är man tryggt fast i denna. Felfunktionen, den kroniska störningen och det dåliga hälsotillståndet har i kroppen oftast en bakomvarande orsak som man inte får hjälp med endast symptombehandling! Med hjälp av att påverka dessa i rätt riktning går det att må bättre som du ofta tar upp med bl.a. rätt kost och rörelse. Avdödande av skadliga bakterier inne i kroppscellerna som ofta kan vara den största boven (?) skriver du inte om. Men det kanske blir ändring när du läst denna artikel!? Jag är helt säker på att med hjälp av staten med avdödande av skadliga bakterier skulle många diagnoserade kronisk sjuka på sikt må myckt bättre! MVH Grannen

  SvaraRadera
 2. Hej granne,
  Jag tror inte att MS är Lyme Disease. Som du vet har jag haft Borrelia akut och behandlade denna med gott resultat, men jag hade då redan haft MS i många år och egentligen borde jag väl inte infekteras igen om jag redan hade infekterats och hade en pågående infektion / en liten fundering bara men inte orsaken varför jag inte tror det.

  Jag har inte den uppfattningen som framgår i länken att det pågår en stor komplott av läkemedelsbolagen för att mörklägga vad MS är. Förvisso är väl inte läkemedelsbolagen några dunungar och vill givetvis maximera sina inkomster, vilket väl alla företagare vill men dels pågår det en konkurrens mellan olika bolag och dessutom finns det forskning som inte är bekostad av läkemedelsföretagen i varje fall till den graden att en sådan gigantisk konspiration skulle upptäckas. Redan där blir väldigt skeptisk till artikeln.

  Om man inte tror att en sådan konspiration finns så faller också de andra argumenten. Med all den forskning som pågår, de möjligheter som finns till olika typer av undersökningar av bakteriologisk, virologisk, kemiska analyser och olika avbildningstekniker tror jag faktiskt att man letar efter eventuella orsaker i form av infektioner till MS, där väl framförallt Epstein-Barr viruset är mest intressant men det finns andra möjligheter.

  Jag vet att minocyclin studeras avseende behandling av MS men där kanske det framförallt är dess antiinflammatoriska egenskaper man är intresserad av inte dess bakteriedödande verkan- men man vet inte. Forskning pågår fortfarande se http://www.mssociety.org.uk/ms-research/new-and-potential-treatments/minocycline. Där är det MS föreningen i England som informerar, trots att de skulle vara involverade i denna stora konspiration mellan alla MS föreningar i alla länder och Big Pharma.

  Så beträffande MS tror jag inte det pågår något världsomfattande försök att dölja sanningen om bakomliggande orsaker- men det är en spännande intrig till en deckare.

  Personligen tror jag att ett omfattande antibiotika bruk till många av de som lider av kronisk sjukdom typ hjärt-kärlsjukdomar, MS, glutenintolerans, Parkinson, ledgångsreumatism och många många fler skulle leda till ett ännu mer omfattande problem med antibiotikaresistens. Konsekvenserna av denna problematik håller redan på att riskera att våra antibiotika kommer att bli helt verkningslösa.

  Hälsningar
  Sune  SvaraRadera
 3. Buster.11:57 fm

  Jag har googlat artikeln till Svenska för det var mycket att läsa.
  Teorin kan bli en spännande däckare.
  --------------------------------------

  http://translate.google.se/translate?hl=sv&twu=1&u=http://owndoc.com/lyme/multiple-sclerosis-is-lyme-disease-anatomy-of-a-cover-up/

  SvaraRadera
 4. Anonym12:15 em

  Hej Sune! Tack för svaret. Jag tror inte heller på konspirationsteorin, däremot tror jag i många fall att små, små steg i utvecklingen i många fall omedvetet har lett oss förbi det som är rätt och hälsosamt. Ett exempel från i förrgår. Var in på Konsum och till min mycket stora förvåning så var de en dam som lät oss provsmaka på ..... semlor.. ehh.. i början på november. Varför naturligtvis för att de som tilverkat dem vill öka sin försäljning och öka omsättningen och tjäna mer pengar. Förvånande eller inte med på ICA sålde de också semlor! Totalt sett så kan vi inte äta mer utan det handlar om att styra kunden mot de varor som man vill sälja. Självklart och då är det ju bra att kunderna får provsmaka. De kommer förhoppningsvis inte äta mer, öka sitt matintag, men ta bort en annan produkt istället. Hursomhelst det mest fraperande var att när jag läser på paketet innehållsdeklarationen så är det så mycket "skit" i den som inte har något som helst samband med grädde, mandelmassa och hembakat semlebröd. ICA brydde sig inte ens om att skriva på förpackningen vad deras semlor innehåller. Självklart är alla dessa semlor förkastliga för våra kroppar och ändå kommer de att ätas av många människr istället för riktig föda. Frågan är om tillverkaren är medveten om att deras produkt är förkastlig eller ej?! Om det vet det så är det kriminellt, eller hur?! Vet de det inte så är det tråkigt att samhället drivits så långt att företaget att det framförallt handlar om att mat skall bygga våra kroppar och att det skall vara aptitligt, istället läggs en efter en komponent till för att till slut inte ha något med en hälsosam kost att göra. Varför får detta fortgå och samhället gör inte mycket! Detta är inte unikt för matindustrin utan även inom andra branscher såsom läkemedelsindustrin.

  Träffsäkerheten är inte stor inom sjukvården då om jag förstått det rätt över 10% av patienterna felbehandlas, vilket leder till överkonsumtion av antibiotika. Att antibiotikaresistans kan uppstå med för mycket bruk av antiiotika är känt, men skall man lämna dessa människor til sitt öde då!? ...eller måste vi hitta andra lösningar med forskning i en annan riktning som t.ex. frekvensbehandling etc, kalla det alternativvård som förkastas till stor del av den traditionella sjukvården, de som i ena handen skriver ut massa med korta antibiotikakurer som riskerar att inte ta död på alla de skadliga bakterierna och som med andra handen säger inte långvarig antibiotikabehandling. Vilken hjälp finns för många kroniska sjuka som kan få ett värdigt liv? Samhället tar inte tag i detta. Skickar en länk från norsk tv igår 2,00 minuter in i programmet. http://tv.nrk.no/serie/lindmo/muhu04005912/03-11-2012
  Hur skulle det gått för honom om han INTE fått långvarig antibiotikabehndling och skulle de också ha genererat andra kroniska följdsjukdomar? Ja, Sune, det handlar kanske inte bara om vad som ligger bakom MS, utan mer allmänt att det går att bota många sjuka människor med kroniska problem, men vilket är bästa sättet och hur skall samhället ta tag i det?! Grannen

  SvaraRadera