Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.





Läs boken ATT TA ÅRAN I EGNA HÄNDER av Karin Glasby och Sune Överhagen

Obs boken ATT TA ÅRAN I EGNA HÄNDER KOMMER INTE ATT TRYCKAS. DET ÄR ALLTFÖR FÅ INTRESSEANMÄLNINGAR/ sune överhagen



START


Translate

tisdag, november 06, 2012

Vegan Chili med tre olika sorters bönor och röd Quinoa

Det som är bra för hjärtat är bra också för hjärnan 
Här finns en video där man lagar veganmat enligt rubrik. Det finns en en bönmix i min lanthandel (ICA) som har ungefär samma mix som i videon. En ganska enkel rätt att laga.

På paketen av bönmixen finns dessutom detta recept:
Bönsallad med quinoa och rostade rotfrukter:
1 förpackning med bönmix ( borlotti-canellini och kidney) 230 g bönor
3 morötter
3 palsternackor
6 msk olivolja
1 rödlök
1msk citronsaft
salt


Själv avstår jag från quinoan och tar exempelvis vildris . Fast egentligen  kanske inte man behöver det tillägget, salladen i sig kan vara tillräckligt och man kan ju lägga till ytterligare någon form av grönsak
Jag skulle nog lägga till lite mer kryddor exvis gurkmeja, chili, peppar,

Näringsinnehåll avseende bönor per 100 g: 6.5g protein
kolhydrater 8 g varav sockerarter 0.5
fett 1 g varav mättat 0.5 g
fibrer 8 g
Natrium 0.2 g motsvarar koksalt 0.5 g

Igår blev det en soppa på ungefär dessa ingredienser.


 
Det som är bra för hjärtat är bra också för hjärnan 

2 kommentarer:

  1. Anonym1:32 em

    Tack för tipset Sune!
    Nu vet jag vad jag ska servera till middag.
    Fortsätt att tipsa! Det uppskattar säkert flera än jag.
    Julia

    SvaraRadera
  2. Hoppas att det smakade bra!
    Sune

    SvaraRadera