Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

tisdag, november 13, 2012

Ett TED talk om att utnyttja svaga människor

Lyssna på TED talks och James Randi tala om människor som för människor talar med döda anhöriga för dyra pengar och om homeopati. Han kallar sig inte magiker utan säger att han är en person som försöker göra intryck av att göra magiska saker.

Allt vad vi tror oss se är inte vad vi ser säger han. Han lurar oss först med mikrofonen den visar sig vara en trimmer för skägget och sedan lurar han oss med sina glasögon- som saknar glas. Allt är inte vad det synes vara.
Sedan tar han medicin Calms forte och han tar hela burken dvs 32 tablett.( kanske kalm står för lugn och forte står för kraftigt)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Vidare talar James Randi om att sia om framtiden och tala med de döda
Det finns en hel del människor i världen som säger sia om framtiden och de kan kontakta döda. De har många metoder säger han för att sia om din framtid astrologi mm. De har mediala krafter och de kan känna energier som inga andra kan. I dag zappade jag på snabbt på TV, jag tror det var i sjuan hur någon hade sådana krafter och kunde känna av vad en häst hade för problem. Jag undrar vad ägarinnan fick för nytta av hans besked. Han kände i luften över ryggen och sa lite diffust att det satt där. Det fanns en hel del annat värt att ifrågasätta där-nämligen vad James Randi talar huvudsakligen om- verksamheten att tala med de döda har blivit stor business igen. En kvinna Silvia Browne verksamhet år ut på att ringa upp och tala i 20 minuter med någon för 700 dollars. Hon har bland annat varit med ett antal ggr på Montel Williams show som gärna har henne med för det drar tittare.  

 

Vad var det för tablett han tog? Jo det var homeopatiska sömnpiller  i en dos som sades vara toxiskt. Men bekymra er inte sa han, jag tar det allltid då jag talar om detta.

James Randis TED talk finns översatt till svenska om man går till TED talks sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar