Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

söndag, oktober 10, 2010

Föredrag med David Kessler

2 kommentarer:

 1. Anonym3:05 em

  Det är sååå roligt att du läser den! du är på väg! Härligt! Skall bli spännande att få läsa dina reflektioner. Hoppas att du fortsätter i samma spår. Blir nästa böcker Fredrik Nyströms bok "Ät upp till bevis", Bitten Jonssons "Sockerbomben i din hjärna", och framförallt Frank Nilssons "Istället för doping"? Hoppas! Nollade kolhydraterna hela september och mådde bra på det! Smör, ägg, fisk, kött & vatten. Inget annat! Hälsningsr Grannen

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Har inte läst ut Ingvars bok ännu men har beställt
  David Kesslers bok, End of Overeating. Dock tittat på ett antal Jotjobar med David Kessler så jag tror att jag har en ganska god aning om vad den innehåller.
  Ingvar och Eldhs bok och Kesslers tror jag innehåller lite samma sak. I Ingvars bok försöker man få ett sammanhang från synapser i nervsystemet till fetmaepidemin- det finns en hel del glapp även om jag tror att det är en form av beroende som överviktsproblematiken handlar om.
  Det är i varje fall intressant att läsa om. Kanske eller troligen ser det olika ut för olika människor. Med den diagnos jag har, uppfattar jag det som viktigast att ha koll på intaget av mättade fetter/ helst under 15 g per dag/ och omega-6 samtidigt som det gäller att även ha uppsikt över snabba kolhydrater. I själva verket är det en sorts modifierad medelhavskost.

  Hälsningar
  Sune

  SvaraRadera