Walter Willet är professor i medicin vid Harvard och specialiserad på nutrition. Involverad i bland annat de stora studierna om hälsa, kost och livsstil som brukar kan kallas studier på amerikanska sjuksköterskor som omfattar 1000-tals personer. Det är bland annat där jag första gången fiskade upp detta med d-vitaminernas inverkan på MS- och det var också därifrån studien kom där man fann att D-vitamin i uppväxtåren minskade risken för MS och samtidigt visade samma studie att mättade fetter möjligen kunde öka risken för MS.
Willet är nog en ansedd forskare, se intervjun i SVD, och så här skriver kostdoktorn om honom.
Det hela stämmer egentligen fruktansvärt bra med Swanks diet eller Jelineks diet. Det som skiljer sig är i viss mån mättade fetter som alltså bör minineras med Swanks diet; men egentligen vet man inte hur det kommer att se ut i framtiden. Någonstans läste jag att man kanske måste skilja på de mättade fetterna också. I varje fall är det den punkten som är väldigt intressant. Om det andra tycker jag överensstämmelsen är i det närmaste fullständig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar